Visie

Elk kind is uniek.
Het is belangrijk dat een kind zichzelf kan ontplooien op zijn eigen tempo. Daarnaast is het belangrijk dat een kind leert van andere kinderen. Dit doen ze doormiddel van samen spelen en samen delen. Maar ook door elkaar na te doen. Een kind leert, ontwikkeld en ontdekt de wereld op zijn eigen manier.
Een kind leert door alleen te spelen, maar ook door samen spel met andere kinderen.
Wat een kind nodig heeft is liefde en een veilige omgeving om zichzelf tot ontplooiing te laten komen. Alles wat een kind doet draagt daartoe bij. Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken en ze te helpen bij hun ontwikkeling. Als gastouder kun je dan op een kleinschalig niveau met de kinderen bezig zijn. Door met ze te knutselen, te lezen, te zingen, binnen en buiten te spelen kun je de ontwikkeling stimuleren.

Als gastouder werk ik met het VVE project ‘ Kiki ‘. KIKI is een erkende ontwikkelmethode voor kinderen (van 4 maand tot en met 4 jaar). De methode is speciaal ontwikkeld voor gastouders. Iedere maand wordt gewerkt met een actueel thema zoals winter, vakantie, feestdagen, koken, knutselen, huisdieren etc. Kiki is een knuffelbeer die bij ons in de opvang woont. Samen met beer Kiki beleven de kinderen verschillende avonturen en worden er activiteiten uitgevoerd op 4 ontwikkelingsgebieden: motoriek, sociaal-emotionele ontwikkeling, spraak & taal en rekenprikkels.
Voor meer informatie over Kiki verwijst ik u graag naar www.kiki-s.nl

 
error: Content is protected !!