Gastouder Fransina

Beste bezoeker,

Ik wil mij graag aan u voorstellen! Mijn naam is Fransina Hooiveld, ik ben 33 jaar.

Al op jonge leeftijd wist ik, dat ik met kinderen wilden werken. Kinderen zijn puur, eerlijk, eigenwijs, nieuwsgierig, leergierig, slim en dat spreekt mij aan.

Ik ben een: liefdevolle, ervaren, zorgzame, creatieve, ondernemende, flexibele gastouder, die opvang bied in huiselijke sfeer. Ik heb een luisterend oor, ik ben betrouwbaar, kan goed met kinderen/ouders omgaan en ik straal bepaalde rust uit wat voor de kinderen heel rustgevend is (ik ben van mezelf een rustig persoon).

Ik werk sinds 2007 als gastouder met heel veel liefde en plezier. Ik heb de opleidingen SPW 3 Kinderopvang en SPW 4 Woonbegeleiding afgerond. Daarnaast beschik ik over een certificaat voor EHBO bij kinderen.
Ik heb bij diverse kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, buiten schoolse opvang, als gastouder en bij een scoutinggroep werkervaring opgedaan. Ik ben een aantal jaren leidster geweest bij een scouting groep in Zwolle. Bij de scouting hadden we twee groepen, in de leeftijd van 5 t/m 11 jaar. We kwamen 1x per week met de kinderen bij elkaar om met zijn allen diverse activiteiten te ondernemen. Zowel binnen (bij slecht weer) als buiten. Bv. Een speurtocht, tikkertje, verstoppertje, schipper mag ik over varen…., voorlezen, liedjes zingen, knutselen, bakken etc. Het activiteiten aanbod was heel breed en elke week weer anders. Met de kinderen gingen we 1x per jaar logeren (met de allerkleinste kinderen in het scouting gebouw en met de oudere kinderen gingen we op kamp).

In 2007 ben ik geslaagd voor mijn opleiding. Ik ben toen als gastouder bij de vraagouders aan huis begonnen. Bij het gastgezin had ik de verantwoording voor 3 kinderen (in de leeftijd van 1, 2 en 5 jaar). Ik verzorgde de opvang voor 3 dagen per week. Bij het gastgezin heb ik 3 jaar lang met veel voldoening en plezier gewerkt. Mijn werkzaamheden bestonden uit: het verzorgen van de kinderen, activiteiten ondernemen (bv. uitje naar het Dolfinarium, knutselen, saucijzen broodjes maken), avond eten voorbereiden, speelafspraken maken (vriendje van het gastkind om te spelen) en het oudste gastkind naar school brengen en/of ophalen. Twee jaar later ging de middelste van het gezin ook naar school. Ik ben in 2010 bij het gastgezin gestopt, omdat toen alle 3 de kinderen naar school gingen. Mijn werk als gastouder zat erop.

In 2009 ben ik bij een ander gastgezin begonnen als gastouder. Bij dit gastgezin had ik de verantwoording voor 2 kinderen (in de leeftijd van 1 en 4 jaar). Bij het gezin verzorgde ik de opvang voor 3 dagen in de week en de laatste zes maanden was ik er 4 dagen in de week. Bij dit gastgezin ben ik 2 1/2 jaar lang gastouder geweest. Mijn taken bestonden uit: activiteiten ondernemen met de kinderen (bv. knutselen, naar het bos (in de vakantie i.v.m. school), cake bakken), de verzorging (aankleden, maaltijden verzorgen), speelafspraken maken (gastkind met een vriendje kan spelen), de jongste van het gezin naar de peuterspeelzaal brengen en de oudste van het gezin naar school brengen en/of ophalen. In 2011 ben ik bij het gastgezin gestopt, omdat toen beide gastkinderen naar school gingen.

Sinds 2012 werk ik als gastouder vanuit mijn eigen huis en dat bevalt goed. Ik vang 4 dagen in de week gastkinderen op. Ik kan mijn werk als gastouder zo combineren met de zorg voor mijn eigen twee kinderen. Bij gastouder Fransina zijn huisdieren aanwezig: 2 konijnen (staan in de tuin).

Wilt u meer weten over gastouder Fransina en/of over de opvang? Neem gerust contact met mij op.

Met vriendelijke groeten,
Fransina Hooiveld

 
error: Content is protected !!