VVE Kiki

Spelenderwijs leren met beer Kiki
kiki tuinbroek
Wat is er voor kinderen leuker dan te leren praten, lezen en bewegen van een knuffelbeer? Dat is het idee achter KIKI; een uniek veelzijdig en compleet ontwikkelingsprogramma voor ieder kind, waar iedereen die werkt met jonge kinderen en hun ouders snel en gemakkelijk mee aan de slag kunnen!

KIKI is een Veelzijdig Voorschools Educatie programma voor gastouders en kleinschalige kinderopvang, waarin ‘ontwikkelingsstimulering voor elk kind’ centraal staat. Met hulp van beer Kiki voert de gastouder activiteiten uit die vier ontwikkelingsgebieden van een kind stimuleren: Motoriek, Sociaal-emotionele ontwikkeling, Spraak & Taal, Rekenprikkels.

Beer Kiki stimuleert de kinderen om spelenderwijs meer te praten, lezen, bewegen en nog meer. Kiki komt bij de gastouder wonen en beleeft samen met de kinderen allerlei avonturen. Binnen KIKI werken we maandelijks met een nieuw thema.
Ieder thema begint met een inleiding. Samen met de kinderen wordt het huisje van de beer in het thema ingericht. Daarna volgen er leuke, uitdagende activiteiten zoals creatieve activiteiten, themaspelletjes en rollenspellen. Alle activiteiten passen bij het betreffende thema en zijn toegespitst op de verschillende leeftijden. KIKI is er voor kinderen van 3 maanden tot 4 jaar. Elk thema sluit aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. Dat wil zeggen dat de kinderen door bezig te zijn met de thema’s meer leren over de wereld om hen heen. Het speelse en informele leren van jonge kinderen blijft centraal staan. Er zal altijd ruimte zijn om kansen te grijpen!

Voorbeelden van KIKI thema’s:
* Welkom Kiki
* Kiki en de huisdieren
* Kiki ontdekt de vormen
* Kiki op reis door Nederland
* M’n familie en ik
* Kleine beestjes
* Zomer
* In het verkeer
* Naar het bos
* Kiki is ziek
Zo zijn er nog veel meer thema’s

Voor meer informatie over Kiki verwijst ik u graag naar www.kiki-s.nl

 
error: Content is protected !!